Kansanedustaja Paateron (KS 15.6.) kirjoitus ydinvoiman lisärakentamisen puolesta edustaa kikkailua valikoiduilla kulutusennusteilla ja uhkailulla. Hän vetoaa populistisin kielikuvin ja omalakisesti toteutuvien haavekuvien kautta lukijoihin, kuten ”emme halua ajaa alas suomalaista teollisuutta” tai ”sähkön tarvetta lisää asumisväljyyden jatkuva kasvu” .  Loviisan voimaloiden kayttöikä loppuu Paateron mukaan 2020-luvulla.  Mielikuva siis vuodessa 2020 eli kiirettä pukkaa. TEM:n mukaan lopetusvuodet ovat 2027 ja 2030. Tarkoitushakuista tämäkin.

 Paateron tekstissä on useita johdattelevasti  valikoituja yksityiskohti a. Tuon esiin vain muutaman. Hän valitsee TEM:n kulutusennusteen vuodelle 2030, joka on 100 TWh ja teollisuuden oman ennusteen,  110 – 120 TWh. Miksi tuo 20 vuoden päähän ulottuva ennuste?  Puoli vuotta sitten TEM ennakoi  vuoden 2020 sähköntarpeeksi 91 TWh.  
2020-luku on siis vuosikymmen, jonka aikana Suomen energiankulutus kasvaa 10 – 30%? Mikä sitä kasvattaa? Eikö teollisuus voisi vahvistaa kilpailukykyään energiankulutusta vähentämällä? Kotitalouksien sähkönkulutuksen kasvuun puolestaan olisi  hyvin tepsivä ohjauskeino, kuten Paatero tietää, muttei kerro. Se on sähköveron nosto. Se hillitsisi kulutusta ja samalla vahvistaisi kuralla olevaa valtiontaloutta.
On valistavaa googlata vaikkapa sana HVDC-teknologia ja tutustua ABB-yhtiön  lukuisiin teknologiahankkeisiin, joissa panostetaan energiatehokkuuteen ja työllistetään suomalaisia. Kyseisen yhtiön sivujen mukaan vuosina 1997 – 2007 Suomen teollisuudessa toteutetuilla energiatehokkuusinvestoinneilla saavutettiin  7,35 TWh:n säästöt, mikä vastaa 370 000 omakotitalon vuotuista sähkö- ja lämpöenergiankulutusta. Miksi tämä kehitys loppuisi  vuosina 2010 – 2030?
Paatero esittää, että teollisuus ja kauppa omalla ydinvoimahankkeellaan takaa itselleen edullisen ydinsähkön. Hän ei mainitse sitä, että sähkön hinta tulee eurooppalaisten sähkömarkkinoiden vääjäämättä auetessa nostamaan sähkön, myös ydinsähkön hintaa Suomessa. Tämä osaltaan hillitsee sähkönkulutuksen kasvua. Sähkönsiirtoteknologian nopea kehitys ja siirtoyhteyksien avutuminen Keski-Eurooppaan avaa tien suomalaisen ydinsähkön viennille – ja siitä tässä on kysymys.  
Kansanedustaja Paatero, miksi  te ette kampanjoi sähkönsäästön ja energiatehokkuuden puolesta?  Miksi te ette kannusta suomalaisia nuukuuteen ympäristön ja  jälkipolvien hyvinvoinnin nimissä, vaan pidätte ainoana vaihtoehtona ydinvoiman lisärakentamista?