Valitsin kevyeksi kesänalkulukemiseksi World Watch-instituten vuosikirjan 2010. Yhdessä sen artikkelissa (Shuman: Paikallisen yritystoiminnan uusi nousu) käsitellään lyhyesti paikallisen yrittäjyyden ja kuluttajuuden merkitystä yhteisön hyvinvoinnille, työllisyydelle ja kestäville ratkaisuille. Esimerkkikaupungiksi artikkelliin oli valikoitunut amerikkalainen Bellinghamin pikkukaupunki (76 000 as.), jossa Local First -ideaa varioiden on luotu vahva noste paikalliselle yrittäjyydelle. Sanomattakin on selvää että Bellingham ei ole Kouvola, mutta tavoitteet meilläkin lienee samat.

Local First -toiminnan ydin on yritysten paikallinen omistajuus ja sitoutuneisuus paikkakuntaan sekä paikallisen väestön vahva sitoutuminen käyttää paikallisten yritysten tuotteita ja palveluja. Idea ei ole sinänsä uusi, mutta tässä maailmanajassa paikallisuudella on aivan eri sointi kuin pari vuosikymmentä sitten.

 
Viimevikkoisessa Green Spirit -seminaarissamme haettiin rohkeita uusia avauksia Kouvolan elinvoiman vahvistamiseksi. Löytyisikö Sinun ajatuspakistasi yksi yllämainittuun teemaan liittyvä "rohkea" avaus tai joku jo käytössä / kokeilussa oleva, jolle ennustat yllämainittuun peilaten suotuisaa tulevaisuutta?