Mie olen myöhäisherännyt totinen renewable-energy -torven soittaja, joka olen todella harmissani ydinvoimapäätöksen kiirehtimisestä ja päätöksen ajoittamisesta KESKELLE KESÄLOMAKAUTTA, jolloin: KETA JAKSAA KIINNOSTAA? Nyt olisi ollut aika vasta aloittaa perusteellinen koko yhteiskunnassa käytävä keskustelu tulevaisuuden energiaratkaisuista. Mutta ei. 

Saanen ennustaa: uusiutuvien innovaatiot ja markkinoiden kasvu lähimmässä tulevaisuudessa tällä telluksellamme saa Suomen näyttämään ydinmyllyratkaisuissaan ihan oikealta energiantuotannon persläveltä - ilman hyödynnettävän metaanin tuhahdustakaan.

Kun noita ydinvoimaa ennakoivien nettipalstojen kirjoittajaneroja lukee ja ydinvoimaparlamentaarikkojen puheita kuuntelee, voi todeta, että myönteisen ydinvoimapäätöksen taustalla on kaksi vaikuttavaa tekijää:

1) Suomessa poliitikot ja yritysmaailman nomenklatuura ovat verkostoituneet yhdeksi yhteiseksi klubiksi, jolla on yksi ja yhteinen intressi: meidän etu, joka ymmärretään koko yhteiskunnan eduksi

2) kansalaisten enemmistöstä  huokuu alistuneisuus ja kovaäänisimpien sanomisista huokuu ajattelun jumittuminen periaatteisiin:  

a) Uskon helpoimman tien logiikan synnyttämiin mielikuviin parhaasta mahdollisesta tulevaisuudesta, jonka olen johtanut menneisyydestä logiikalla: koska on A, seuraavaksi tulee B  ja

 b) Minun historiallinen tehtäväni on hoitaa omia asioitani.